INGREDIENTS
Per a 4 persones
- Un grapat d’arròs per persona, més un per la cassola.
- 100 gr. de moixernons secs (que s’han de posar en aigua una hora abans de fer-los servir)
- Un pot de quart de fredolics. Si es tenen peus de rata naturals, són la bomba.
- Una ceba de figueres gran.
- Un pebrot verd, opcional
- Una pastenaga, opcional
- Un tomàquet d’amanida, opcional
- Tres dents d’all
- 150 gr. de formatge parmessà
- 100 gr de mantega del Cadí
- 1 l de brou de pollastre, per exemple.
PREPARACIÓ
Fem un sofregit al gust amb el que es tingui i que pugui acompanyar la ceba: pebrot, all, pastenaga, tomàquet…
Quan comenci a agafar color, es tritura amb la batedora i es torna a la paella. S’afegeix l’arròs, es remena una micona i s’afegeix una mica de brou (millor si ja el tenim calent) que caldrà anar afegint a mida que es vagi consumint.
Quan l’arròs ja estigui pràcticament cuit, s’afegeix el formatge parmesà i una cullerada generosa de mantega.
A banda es netegen els moixernons (o els bolets de que es disposi) i es couen a una paella amb oli d’oliva i una dent d’all. Es salen i es barregen amb l’arròs tot aprofitant l’oli amb el que s’han cuit. Jo combino els moixernons amb fredolics 🙂
A mena d’acompanyament, uns pebrotets de Padron combinen súper !.
nyam nyam !!