Pasta negra amb sípia

INGREDIENTS

  • Pasta negra
  • Brou de peix
  • 1 ceba petita-mitjana
  • 1 tomàquet
  • 2 dent d’all
  • pebrot verd
  • 1 sípia
  • (bé… el peix que es vulgui afegir…gambes…)
  • un gotet, curt, de vi blanc

PREPARACIÓ

No té cap secret:
Es cou la pasta amb el brou de peix
Es fa el sofregit (tomàquet, ceba, 1 dent d’all) pòxant-ho tot plegat i es tritura amb la batedora (opcional: depen de com tisquimiquis siguin els nens :P)
A banda, en una paella, es prepara la sípia daurant-la amb l’altra dent d’all i coent-la una mica amb el gotet de vi blanc que s’afegeix progressivament.

Quan la sípia està cuita s’afegeix el sofregit, es deixa un minut i s’afegeix la pasta.

L’ideal és quadrar-ho tot en el temps. Jo faig primer el sofregit i la sípia i quan ho ting tot plegat ven avançat, tiro la pasta al brou.