Risotto amb moixernons




INGREDIENTS

Per a 4 persones

  • Un grapat d’arròs per persona, més un per la cassola.
  • 100 gr. de moixernons secs (que s’han de posar en aigua una hora abans de fer-los servir)
  • Un pot de quart de fredolics. Si es tenen peus de rata naturals, són la bomba.
  • Una ceba de figueres gran.
  • Un pebrot verd, opcional
  • Una pastenaga, opcional
  • Un tomàquet d’amanida, opcional
  • Tres dents d’all
  • 150 gr. de formatge parmessà
  • 100 gr de mantega del Cadí
  • 1 l de brou de pollastre, per exemple.

PREPARACIÓ

Fem un sofregit al gust amb el que es tingui i que pugui acompanyar la ceba: pebrot, all, pastenaga, tomàquet…

Quan comenci a agafar color, es tritura amb la batedora i es torna a la paella. S’afegeix l’arròs, es remena una micona i s’afegeix una mica de brou (millor si ja el tenim calent) que caldrà anar afegint a mida que es vagi consumint.

Quan l’arròs ja estigui pràcticament cuit, s’afegeix el formatge parmesà i una cullerada generosa de mantega.

A banda es netegen els moixernons (o els bolets de que es disposi) i es couen a una paella amb oli d’oliva i una dent d’all. Es salen i es barregen amb l’arròs tot aprofitant l’oli amb el que s’han cuit.  Jo combino els moixernons amb fredolics 🙂

A mena d’acompanyament, uns pebrotets de Padron combinen súper !.

nyam nyam !!