Vichyssoise

Per a 4 persones

Ingredients

  • 6 porros més aviat grans
  • 3 patates més aviat grans
  • 1 ceba
  • un got de llet (un quart de litre)
  • un got de brou vegetal  (un quart de litre)
  • 250 ml de nata per a cuinar
  • 50 gr de mantega
  • una mica de julivert
  • sal

Preparació

  1. Tallem en trossos petits els porros, les patates i la ceba.
  2. «Estovem» la ceba a foc lent, amb la mantega.
  3. Quan la ceba ja hi estigui estovadeta, afegim els porros i, als 5 minuts, les patates.
  4. Afegim el brou calent i ho deixem coure una mica més de mitja horeta.
  5. Treiem del foc i afegim el quart de litre de llet.
  6. Batim fins que quedi finet.
  7. Afegim progressivament la nata líquida i afegim la sal.
  8. Nevera al menys dues o tres horetes (que estigui ben freda)